Blogs Composteláns
Concello de Santiago

As Recetas dos Composteláns

Recetas aportadas polos usuarios e usuarias dos centros socioculturais

FILLOAS (Carmen Granja. Centro sociocultural da Trisca)

Sabrosas e inigualables filloas tradicionais dende a Trisca para todo o mundo
  Ingredentes:
  • 1 Quilo de fariña.
  • 12 Ovos.
  • Sal.
  • 4 litros de auga.
  • Aceite de xirasol.
  • Un pedazo de touciño.
Elaboración:
Introdúcese todo xunto nunha pota ou caldeiro, e bátese ca batidora ata deixar a fariña sen grumos, a auga pódese ir añadindo pouco a pouco según a necesidade ata que a masa quede líquida. Déixase reposar polo menos unha hora.O anaco de touciño deixase nun prato con aceite de xirasol, e cada vez que se faga unha filloa hai que untala tixola ou filloeiro co tocino. A temperatura do lume non pode ser moi forte, nunha vitro no nº 3 ou 4, según se vai vendo.Recomendacións:
Comelas filloas con algún recheo, como pode ser chourizo,chicharóns, etc, e acompañadas dun bo viño.

Tags: Filloas Trisca   

por reddecentros, 13:02 28/02/2014

Novo comentario

É preciso que te rexistres para poder participar en Santiago de Compostela. Desde a páxina de entrada podes crear o teu Santiago de Compostela.

Si xa tes o teu nome en Santiago de Compostela, podes acceder dende aquí: